Алумни ПФ у Београду

АКТИВНОСТИ

 

Генерација 1969. године – 50 година од уписа

12. септембар 2019. године

Генерација студената уписаних на Правни факултет Универзитета у Београду обележиће, и прославити, значајан јубилеј – 50 година од уписа на Правни факултет.

Те школске 1969/1970 године, уписано је 814 редовних и 1.402 ванредна студента, дакле укупно, први пут уписано, 2.216 студената.

Била је то једна од најуспешнијих генерација у историји  Правног факултета. Дала је 8 професора нашег факултета, бројне амбасадоре, високе политичке функционере ( Председник владе СРЈ, заменике министра) велики број судија, тужилаца,  од првостепених, па  до носилаца највиших правосудних функција у Југославији и Србији.

Органе управе широм земље водили су, или предано радили,  дипломирани правници из ове генерације.

 Бројне наше колеге, уписане на наш факултет те 1969 године, обележили су пословну климу и атмосферу  у привреди земље.

И још нешто – ради се о генерацији која се, од времена дипломирања, 1973 године, редовно окупљала сваких 5 година, не дозволивши да се лепи студентски дани, али исто тако и године и године након тога, забораве.

Схватајући значај овог јубилеја, управа Правног факултета уврстила је прославу генерације 1969 у званично обележавање почетка школске године генерације уписане школске 2019 године која ће се одржати 01.10.2019 године. Осим учешћа у свечаном обележавању почетка школске године, декан факултета Др. Зоран Мирковић, поздравиће генерацију 1969 истог дана у 18 часова на Правном факултету.

Генерација 1969 је, до сада, најбројнија генерација која је приступила Алумни удружењу нашег факултета.

 Стога, и на овај начин, позивамо припаднике ове генерације да се придруже овом свечаном обележавању јубилеја – 50 година од уписа на Правни факултет.

Ово је фотографија  генерације  1969. снимљена прошле године, када се обележавало 45 година од дипломирања.


 

Генерација 1969. обележила 45 година од дипломирања

5. јун 2018. године

У понедељак, 4. јуна 2018. године, поводом јубилеја 45 година од дипломирања, одржан је скуп генерације 1969.

Кликни за галерију слика са догађаја

 


 

Одржана прва редовна годишња скупштина "АЛУМНИ“

1. фебруар 2016. године

У понедељак, 25. јануара 2016. године, одржана је Прва редовна скупштина Алумнија.
Уводне и поздравне речи упутили су Председник Управног одбора Павле Пашајлић и декан Правног факултета проф. Сима Аврамовић

Кликни за више

 


 


Прва редовна годишња скупштина "АЛУМНИ“

21. јануар 2016. године

Задовољство ми је да вас обавестим да ће се, у времену од 24.-29. јануара 2016. године, на нашем факултету, низом догађања и скупова, обележити Светосавски дани. У склопу целокупне манифестације предвиђено је да се у понедељак, 25. јануара у 13 часова, Амфитетар В „Радомир Д. Лукић“одржи и Прва редовна годишња скупштина Алумни Правног факултета Универзитета у Београду. Биће то прилика да се сви досадашњи чланови Алумнија, а има нас око 420, нађемо на једном месту и заједнички договоримо о даљим активностима, али и прилика да се наше бројне колегинице и колеге упознају са циљевима и начином рада нашег удружења, а затим и постану наши нови чланови.

До скорог виђења,
С поштовањем,
Председник Управног одбора Павле Пашајлић

Уместо уводне речи…

Ако се питате шта вам може донети Алумни, осим лепе емоције обнављања старих успомена, подсетићемо вас због чега су Алумни клубови толико успешни широм света.
Најпре, обновљене везе са већ заборављеним колегама или успостављање контаката са онима које ћете тек срести у Алумни клубу, могу веома олакшати ваше свакодневне пословне задатке и унапредити ваш свакодневни рад. Алумни организација повезује људе различитих занимања. Може вам у једном тренутку бити веома корисно да се сретнете са својим колегама судијама, тужиоцима, адвокатима, нотарима, државним чиновницима, привредницима, новинарима, дипломатама, професорима. Сасвим другачије се бројна могућа питања расправљају и за њих траже решења у другарској атмосфери, него у ограниченом времену неке канцеларије.
Даље, у данашње време приличне нестабилности, није ретка појава да и правници остају без радног места. Алумни клуб је средина у којој ћете најбрже доћи до информација о томе где можда постоји потреба за вашим правничким профилом и знањем, а ту ћете можда срести и старе пријатеље спремне да помогну. То је једна од најважнијих улога Алумни клубова у свету.
С друге стране, уколико неко има потребу да запосли правника, нема бољег неформалног “тржишта рада” од Алумни клуба. Ту се у пријатељском разговору може сагледати ко би могао унапредити пословање ваше фирме или институције. Поготово ће ваше колеге који су професори на вашем Факултету бити у стању да вам препоруче најбоље дипломиране студенте као потенцијалне сараднике у вашим адвокатским канцеларијама, фирмама, установама, радним местима. Колико често вам је био потребан неко способан и предузимљив, а добијали сте на стажирање, волонтирање или приправницки стаж некога који није ни приближно испунио ваша очекивања?
Немојте заборавити ни то да многи од вас имају децу, а неки, хвала Богу, и унуке, који можда пожеле да се запуте вашим стопама и студирају на нашем Факултету. Кроз Алумни ћете увек моћи да наиђете на подршку наших колега који ту раде при њиховом оријентисању на почетку студија, при суочавању са проблемима, а касније и при њиховом запошљавању. Брига о студентима од уписа до дипломе и иначе је у опису посла сваког професора, али нешто другачији степен пажње се поклања ономе ко је већ више генерација присутан на Факултету.
Посебно треба истаћи да Алумни организације у државама са дугом и богатом традицијом представљају главне покретаче за прикупљање финансијских средстава, која се затим, првенствено, усмеравају на различите облике финансијског помагања студената, стални развој и напредак услова студирања и даљег усавршавања. Кроз симболичне чланарине које уплаћују наши чланови обезбеђујемо и одређена средства неопходна за нормално пословање удружења, али, исто тако, стварамо и одређен лични однос - обавезу свих чланова да самим чином уплате искажу припадност нашем удружењу.
Алумни - то сте ви. Шта још може бити садржај рада Клуба, шта све још можете да остварите кроз Алумни клуб, зависи и од вас. Ми се носимо мишљу да за свако од поменутих питања формирамо евиденцију и мале центре, тако да ћете увек знати коме да се обратите. А кад не знате ко је права адреса, увек постоји она сигурна - Деканат Правног факултета у Београду и председник Алумни клуба.


Промоција зборника „Научно наслеђе Радомира Д. Лукића“

11. новембар 2015. године

На управо завршеном Међународном Београдском сајму књига, Центар за издаваштво и информисање Правног факултета у Београду промовисао је своје најновије издање - Научно наслеђе Радомира Д. Лукића. О књизи су говорили декан Правног факултета, Проф. Др Сима Аврамовић и управник Центра за издаваштво и информисање, Проф. Др Драган Митровић. Била је то још једна прилика да се, по ко зна који пут подсетимо дела и наследја професора Лукића и његовог непревазиђеног утицаја на неке области права до данас.
Међутим, била је то за неке можда и неочекивана прилика, да се, у најкраћем облику, упознају и са изузетним резултатима и достигнућима Центра за издаваштво и информисање Правног факултета. За 10 година постојања, Центар се може похвалити са преко 500 издатих наслова, установљене 22 библиотеке - од уџбеника, приручника, монографија, коментара закона, до представљања светске правне баштине, изабраних дела, записа... једном речју заиста - фасцинантно.
Посебан интерес за нас, чланове алумнија, представљају бројна издања која нам, у свакодневној пракси, било где да се налазимо – правосуђу, управи, привреди, адвокатури и сл.- засигурно могу помоћи у лакшем сналажењу, али и даљем стручном па и академском развоју. Бројни приручници, коментари закона, зборници, монографије, расправе - вредни су наше пуне пажње.
Стога сматрамо да, иако се рад и деловање Центра за издаваштво и информисање представља на www.ius.bg.ac.rs, овај Центар заслужује да га и ми, чланови алумнија,редовно посећујемо.


60. Међународни београдски сајам књига

28. октобар 2015. године

Центар за издаваштво и информисање Правног факултета у Београду и ове године учествује на Међународном сајму књига. На штанду који се налази у хали 2, ниво А, представљена су издања Центра, и то кроз бројне уџбенике, приручнике, изабрана дела, коментаре закона, монографије, зборнике и многе друге облике писане речи са правном тематиком. Посебан значај и интерес завређује најављена промоција новог издања Центра - "Научно наслеђе Радомира Д. Лукића" која ће се одржати у петак, 30 октобра 2015 године, са почетком у 13 часова. О зборнику ће говорити Академик Данило Баста, декан Правног факултета Проф. др Сима Аврамовић и управник Центра за издаваштво И информисање Проф. др Драган Митровић.


Нови чланови Алумни удружења

27. септембaр 2015. године

Правни факултет обележио је 27. септембра Дан и Славу Правног факултета. Уз традиционално сечење славског колача уследила је и свечаност поводом Дана факултета на којој су уручене дипломе дипломираним студентима. Дипломце је поздравио Декан Проф.др Сима Аврамовић. Међутим, била је ово прилика да се дипломци упознају и са обновљеним радом нашег удружења, што је и учинио председник УО Павле Пашајлић. Управо је чињеница да су сви они, уручењем диплома, постали бивши студенти Правног факултета, била је и предуслов да се, сада већ као бивши студенти, квалификују и постану будући чланови Алумнија. Дипломе је примило око 200 студената, од ког броја је преко120 одмах попунило приступнице за чланство у нашем удружењу. У току трајања свечаности одржана је и седница Управног одбора на којој су договорене следеће акције, о чему ћете убрзо бити и детаљније упознати.

Фото: Раде Прелић


Обновљен рад Алумни удружења

10.мај 2015. године

Након дуже паузе, поново смо покренули рад удружења свих бивших студената нашег факултета – Алумни Правног факултета Универзитета у Београду. Усагласили смо нашу организацију са новим Законом о удружењима и завршили потребне формалности како би удружење могло несметано да послује. А о томе шта планирамо, шта реализујемо, настојаћемо да вас редовно обавештавамо на овај начин, али и на све друге облике информисања који су нам на располагању. У овој, почетној фази, тренутно смо систематизовали податке о преко 70 разних удружења грађана која су уредно регистрована у Агенцији за привредне регистре, а која у свом називу и циљевима удруживања има одредницу - право. Идеја нам је да сва ова, очигледно сродна удружења, организовано обавестимо о организовању и почетку рада овог нашег удружења и иницирамо заједничке акције где год то оценимо за адекватно. Верујемо да ће, из овог иницијалног међусобног обавештавања и размене идеја, произаћи бројне иницијативе и предлози за наш даљи рад. Са задовољством вас такође обавештавамо да нам је стигла и прва донација, и то у значајном износу од 100.000 динара. Уплатила га Виша пословна школа из Београда, чији је директор и један од оснивача нашег удружења, г. Ђура Ђуровић.

Контакт


  • Алумни Правног факултета Универзитета у Београду
    Булевар Краља Александра 67
    Београд

    alumni@ius.bg.ac.rs
    +38 (0) 11 - 3027 700
Copyright (c) 2015 Alumni PFBG. All rights reserved. Design by mojepravo.net